maanantai 9. syyskuuta 2013

"Mokume-gane" PT.1

Back to school! Viikko takana ja toista viikkoa aloitellaan. Nyt alkaa taas työpajan penkki kulua ja sirkkeli laulaa.

Kokeilin mielenkiinnosta väkertää tällaista mokume-gane tyyppistä metallia. Eli siis materiaalia jossa on "laminoituna" erilaisia metalleja.
Tässä ensimmäisessä kokeilussa lähdin kahdesta metallilaatasta. Toinen hopeaa ja toinen kupari. Nämä juotin yhteen, valssasin ohuemmaksi, leikkasin kahtia ja juotin palat taas päällekäin. Tätä jatkoin kunnes olin saanut palikan jossa on kahdeksan kerrosta. Tätä syntynyttä palikkaa sitten silittelin mikroporalla ja jyrsinpallolla.Tämä jyrsitty palikka valssattiin sitten lituskaksi. Puolivälissä valssaamista huomasin, että osa "kraatereista" jää omituisen rosoreunaiseksi. Tämä johtui joko siitä, että jyrsintä oli huono tai sitten jonkin kerroksen/kerrosten juotoksessa oli juottumattomia kohtia.Valssasin kuitenkin homman loppuun ja tällainen lätkä siitä sitten tuli.


Hauskan näköistä. Olen ihan tyytyväinen ottaen huomioon että tämä oli ensimmäinen kokeilu EI TODELLAKAAN kaikkein yksinkertaisemmasta tekniikasta. kyllä tällä kerrosmetallilla täytyy joku koru rakentaa. Ensi kerralla vain enemmän kuin kahdeksan kerrosta ja miettiä vähän tuota jyrsimiskuviota ja pitää huoli että jälki on tasaista ja nättiä.

Tulevina pimenevän vuodenajan viikkoina luvassa runsaasti uusia tatuointeja ja kesällä suunniteltuja korumalleja. Aivan lähiaikoina tulee ensimmäinen piensarja sormus josta luonnollisesti laitetaan sitten yksi kappale arvontaan aktiivisten seuraajien kesken. Pysykää siis tutkalla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti